Acasă

vineri, 25 ianuarie 2013

Locatarul de la Jilava - reacții la iminenta lui eliberare

  ARTICOL SCRIS ÎN 19 IANUARIE REPOSTAT ACUM
 Observ ca lumea jurnalistică cu vederi de dreapta se întreabă plină de îngrijorare ce reacție vor avea alegătorii USL față de iminenta eliberare a lui Adrian Năstase.  Și-i întreabă, așa, ironic: „Poftim, i-ați votat, acum vă place ce fac?”
Dragi jurnaliști, ori căutați senzaționalul cu aceste îngrijorări, ori puneți întrebări retorice, ori nu ați înțeles nimic. Vă lămuresc eu imediat.
Alegătorii, în 9 decembrie 2012, au pus ștampila engross  (însemnând între 50 și 75% vot pe cap de candidat) pe urmatorii domni și tovarăși, astazi senatori sau deputati:
-  Verginel Gireadă, PNL – ales in Botoșani - condamnat definitiv și irevocabil la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pentru abuz în serviciu și fals intelectual.
-  Dan Popescu, PNL  - ales in Gorj, reţinut 24 de ore de procurorii fiind acuzat de dare de mită, fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.
-  Dan Voiculescu, lider PC -  ales in Bucuresti - a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, acuzat de infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate, în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani.
-  Ion Stan, PSD - ales in Dâmbovița - DNA a început urmărirea penală pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.
-  Olosz Gergely, UDMR - ales in Covasna -  fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.
-  Marko Attila, UDMR - ales in Covasna -  a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată cu recurs, care se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti.
- Borbely Laszlo, UDMR - ales in Mureș - a începutul lunii aprilie 2012, DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată. În 11 septembrie, Camera Deputaţilor a respins solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva lui Laszlo Borbely.
- Liviu Dragnea, PSD  - ales in Teleorman - este urmărit penal de DNA în urma fraudelor comise la referendumul din 29 iulie 2012.
- Relu Fenechiu, PNL  - ales in Iași - Pe 28 iunie 2012 a fost trimis în judecată de DNA, alături de trei foşti directori ai Sucursalei de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova. Fenechiu şi ceilalţi învinuţi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. DNA a trimis dosarul în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
- Tudor Chiuariu, PNL  - ales in Mehedinți - În decembrie 2010, fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, şi fostul ministru liberal al Justiţiei, Tudor Chiuariu, au fost trimişi în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au susţinut că cei doi miniştri ar fi luat parte la trecerea frauduloasă a unui imobil de pe Calea Victoriei din patrimoniul Poştei Române în cel al unei firme private, dar Chiuariu a fost achitat în primă instanţă. Dosarul va fi judecat, însă, în recurs.
- Marian Ghivechiu, PSD - ales in Buzău - a fost trimis în judecată, în decembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de "instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - în formă calificată”
- Miron Mitrea,  PSD - ales in Vrancea -  fost trimis în judecată în martie 2009. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC. Curtea Supremă a decis după doi ani că urmărirea penală trebuie refăcută. Dosarul de corupţie a lui Miron Mitrea a fost restituit DNA ianuarie 2011. Procurorii l-au înştiinţat că reiau urmărirea sa penală pentru luare de mită
- Monica Iacob Ridzi, PPDD - aleasă în Petroșani - a fost trimisă în judecată pentru corupţie. Potrivit DNA, în perioada 17 martie -22 mai 2009, inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.
- Teodor Atanasiu, PNL - ales in Alba - este urmărit penal de DNA în dosarul fraudelor de la referendum. Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală şi de " folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală". 
- Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, este acuzat de trafic de influenţă şi mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu şi fiul ministrului Dobriţoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian "trupe de intervenţie", care avea ca sarcină cumpărarea de voturi.
- Victor Paul Dobre - PNL - ales in Galați - Parchetul de pe lângă ÎCCJ a cerut Camerei avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre, care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători. Cererea a fost respinsă de Parlament.
- Sebastian Ghiţă - PSD - ales in Prahova - dosar penal care s-a judecat pe fond aproape 10 ani. In acest dosar Ghiţă este acuzat de procurori de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii, în legătură cu mai multe tranzacţii petroliere care au dus la prejudicierea bugetului de stat cu 20 de miliarde de lei vechi. Dosarul a fost judecat de Tribunalul Bucureşti timp de 10 ani. În 2011 Tribunalul a emis prima decizie în acest caz. Ghiţă fiind achitat. Acum dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit rechizitoriului Ghiţă ar fi comis faptele în anul 2000 când avea 22 de ani
- Gigi Becali - PNL - ales in București - a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul „Valiza”, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Sigur, aceștia sunt cei cunoscuți, or mai fi și alții care au probleme încă incipiente sau necunoscute. 
Aș mai reține atenția și asupra PLAGIATULUI lui Victor Ponta (Ales deputat de Gorj și apoi numit/renumit Prim Ministru), plagiat recunoscut de profesori de drept internaționali și astfel avem măsura lucrurilor și faptelor care s-au petrecut în România în 9 decembrie 2012.
Ei, cam asta-i, dragi jurnaliști! Și dacă adăugăm și rugămințile ”fierbinți” ale alegătorilor la mitingurile USL din campania elctorală (ex. Galați, fiind și Ponta acolo), de a fi eliberat Adrian Năstase, de ce vă mai întrebați ce reacție vor avea alegătorii USL? De bucurie, evident. Prevăd manifestații ample de bucurie, urale de simpatie. Marea majoritate a românilor nu au memorie scurtă, nu o au deloc.
Și ca o previziune:
După eliberarea lui Adrian Năstase, parlamentul va scoate din sertare legea lui Mădălinuțu (ei, care, Voicu, ce nu-l știți?) și aș putea să pun pariu că legea va fi votată en fanfare.
Ce beneficii îi aduce această lege lui Adrian Năstase?  Păi simplu, un cazier curat și ștergerea pedepselor complementare (dintre care cea mai dureroasă pentru locatarul de la Jilava este interzicerea dreptului de a fi ales). Asta ar însemna practic reîntoarcerea lui în politică. 
V-ați putea întreba de ce nu au pus pe tapet acest proiect de lege până acum. Păi da, dacă legea ar fi fost adoptată până la eliberarea lui pe alte criterii (vârsta, scrierea unei cărți) poate că s-ar fi trezit vreun cârcotaș chiar din rândurile alegătorilor USL care să comenteze că legea a fost dată pentru Adrian Năstase. După eliberarea lui, greu va fi unui simplu alegător USL să înțeleagă ce beneficii îi aduce această lege fostului prim.
Și chiar dacă aș urla eu, tu, noi despre asta, oamenii ar înțelege doar că omu-i liber și noi comentăm din ură și dușmănie, așa că ne-ar gratula cu un dispreț suveran (poate și o mică înjurătură, de ce nu?): ”” Hai, mă, nu mai vorbiți prostii, sunteți răi, defăimători și manipulatori.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu