Acasă

luni, 28 ianuarie 2013

Alba - neagra cu justiția



Pe numele său real Dan Voiculescu, unul din mogulii presei rămânești, patronul celor 3 posturi denumite Antene joacă alba – neagra cu justiția și minte de la Tribuna parlamentului. Să ne aducem aminte:
Felix/Mircea  - nume de cod
- La începutul mandatului său de senator, în anul 2004, Dan Voiculescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea ca politie politică.
- La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a înmânat lui Dan Voiculescu decizia conform careia liderul conservatorilor ar fi facut poliție politică.
Potrivit CNSAS, Voiculescu (la vremea accea senator și vicepresedinte al Senatului) a fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ "Mircea". Acesta "a relatat verbal despre contactele și schimburile de pachete între sportivi români și cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută" și apoi, în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoțit ca translator echipele românești de hochei pe gheață. De asemenea, în 1973 a fost recrutat în rețeaua Direcția a III-a unde i s-a dat numele de cod "Felix" și timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate în străinatate și cetățeni străini cu care a avut contact.

- Dan Voiculescu atacă decizia CNSAS la Curtea de Apel București care a respins, pe 5 februarie 2010, acțiunea președintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

- Acesta a contestat decizia la instanta suprema.
În martie 2011 Curtea Supremă a respins recursul formulat de președintele fondator al Partidului Consevator, Dan Voiculescu, împotriva deciziei CNSAS menținând ca temeinică și legală sentința Curții de Apel București. Sentința ICSJ a fost definitivă și irevocabilă.

- Nemaiavând încotro, Dan Voiculescu în 2011 admite că a făcut Poliție Politică sub numele de cod Felix ”uitând” că dăduse o declarație la începutul carierei sale politice că nu ar fi făcut chestia asta.

Să ne reîntoarcem la declarația sa din 2004 când a spus că nu a făcut poliție politică, declarație care se regăsește în dosarul său de candidat de la Biroul Electoral central. O asemenea declarație, contrazisă de CNSAS și de hotărârile instanțelor (Curtea de Apel și ICCJ) reprezintă infracțiunea de fals în declarații, prevăzută și sancționată de art. 292 Cod Penal privind falsul în declarații. Mai este oare posibil să fie judecat și pentru fals în declarații în 2013? Las la latitudine cititorilor răspunsul la această întrebare.

Dan Voiculescu învinuit
În 9 decembrie 2011 dl Dan Voiculescu este ales din nou senator în Colegiul 8 București de aproximativ 44000 cetățeni cu drept de vot, aceștia nefiind interesați de istoria turnătorului Felix (alias Mircea), pe numele său real Dan Voiculescu.

-  Dan Voiculescu este acuzat de DNA de infracțiunea de obţinere de foloase necuvenite, în urma achiziţionării unui teren în nordul Capitalei de la Institutul de Cercetări Alimentare, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel al pieţei.
- Fiind parlamentar, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în 2008 direct la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 25 iunie 2012, când judecătorii de la ICCJ se pregăteau să pronunţe sentinţa, Voiculescu şi-a dat demisia din Senat. Devenind simplu cetăţean, ICCJ a trebuit să-i decline competenţa de a judeca această cauză, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul Municipiului Bucureşti.
Așa cum vă spuneam Voiculescu este din nou ales senator la alegerile din 9 decembrie,
- În această situație cum legea spune că judecarea unui parlamentar se face în primă instanță de ÎCCJ, judecătorul din oficiu de la TMB a prezentat extrasul din Monitorul Oficial care demonstrează că mandatul lui Voiculescu a fost validat şi a decis retrimiterea la ICCJ, singura instanţă competentă să judece parlamentari în funcţie.
- Conform procedurii penale, dosarul se relua la ICCJ din punctul în care a fost lăsat astfel încât probele rămâneau în continuare administrate, termenul de prescripţie a faptelor fiind în 2018.
- După mai multe declarații și încercări de a convinge justiția (dar mai ales opinia publică) că nu este corect ca dosarul său să ajungă din nou la ÎCCJ pentru că nu-și depusese jurământul de senator (invocând probleme medicale), văzând că opinia instanței este fermă, Dan Voiculescu depune jurământul și devine senator al României de jure și de facto.
- Dosarul la ÎCCJ urma să aibă termen pe la jumătatea lui februarie 2014 dar la cererea procurorilor termenul este devansat și se stabilește 31 ianuarie, dată la care Curtea Supremă urma să judece dosarul pe fond.
- Proaspătul uns ca senator hotărăște (la nici o săptămână de la jurământul depus) că nu poate sta în Parlamentul României cu un asemenea dosar, dă o declarație în Senatul României că renunță la imunitatea parlamentară dându-și demisia din funcția de senator și punându-se la dispoziția justiției.
- Celor mai puțini familiarizați cu noțiunile de drept le reamintesc că imunitatea parlamentară se referă doar la percheziție, reținere și arestare a unui parlamentar în cursul procesului penal, așa că declarația dlui Voiculescu, dată în 28 ianuarie 2013 este un alt fals în declarații – o minciună capabilă să prostească alegătorii despre cinstea lui și ”apetența” de a se pune la dispoziția justiției.
De fapt ceea ce a făcut astăzi Dan Voiculescu este o reîntoarcere a dosarului său penal la Tribunalul București, instanța de fond competentă să judece acea infracțiune de care este acuzat, în cazul în care nu mai este senator.
Cu alte cuvinte sunt ani de zile în care Dan Voiculescu joacă alba-neagra cu justiția, pe banii noștri.    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu