Acasă

marți, 23 aprilie 2013

Vrăbiuța secretară, frumușică și sprințară


La câte evenimente demne de reprezentația unui circ s-au petrecut în ultimele zile aș putea să aleg să scriu despre o mulțime de subiecte.
Aș fi putut să scriu despre cel care, după mai mult de 1000 de zile în care a avut procesul penal pe rol, astă noapte a fost săltat și dus la Penitenciar, condamnat fiind la 7 ani de închisoare cu executare. Sunt sigură însă că despre Cătălin Voicu, ajuns general și consilier preziențial grație lui Iliescu, ați citit o grămadă de știri așa că nu vă mai îngrețoșez și eu cu aceleași lucruri pe care le știm cu toții. Să-i urăm doar un bun venit la Rahova/Jilava.
Aș fi putut să scriu impresii despre Congresul PSD: despre modul sfidător în care au ales social – comuniștii să trateze justiția (”Bine-ai revenit acasă, Adrian”, ”Adrian, ai plătit pentru noi toți”, ”Vivat domnul Președinte”, ”Adrian Năstase, un reper moral”), despre atribuirea regiunilor către baroni mai înainte de regionalizarea prin lege. Sunt sigură însă că urechile dvs. au auzit de zeci de ori despre evenimentele din Congresul PSD, reluate pe toate televiziunile până la plictiseală așa că m-am oprit și din acest subiect.
Aș fi putut alege să scriu despre cum își bate joc de noi televiziunea națională luându-ne bani pe abonamentul obligatoriu și având în ultima vreme drept invitați pe Voiculescu – alias Felix – câștigător la săritura peste justiție sau pe Mihai Gâdea și Mircea Badea, marii jurnaliști ai neamului, cei care prin emisiunile lor au manipulat votul în 9 decembrie în beneficiul unor penali instalați azi în Parlamentul României. Hmm, nici subiectul ăsta nu-mi place, numai să vorbești chiar și în dispreț despre cei doi înseamnă să le dai importanța pe care nu o merită.
Așa că am ales să scriu despre o secretară. Cum spunea celebrul actor Toma Caragiu, ”Frumușică și sprințară”. Pe vremea tinereții mele fetele care nu erau foarte proaste și visau să ajungă studente dar nu erau nici foarte deștepte să ajungă studente ajungeau secretare. Sigur, dacă aveai un tătic în spate. Eiii, dacă aveai un Bursuc sau mai bine un Elefant în spate, postul de secretară era într-un birou mai mare, cu geamuri luminoase, cu cafea și țigări fără număr prin sertare. Iar maimuțele care comentau și care riscau să le pască ”un transfer” existau doar în pamflete. În realitate maimuțele erau cei care își înconvoiau spate și intrau în birou spunând umil: ”Sărut mânușițele, domnișoara secretară, v-a trimis nevastă-mea două găini de țara și 10 ouă. Ați putea pune o vorbă bună la șefu și pentru mine?”
Lucrurile nu s-au schimbat prea mult, elefanți sunt, bursuci estem, maimuțe gârlă. Doar secretarele nu prea mai vor să fie secretare, visează mai mult, funcții înalte în Parlament iar unele chiar le și obțin. Ați ghicit, azi vorbim despre unul dintre cei mai tineri parlamentari, Elena Cătălina Ștefănescu, până mai ieri vrăbiuța secretară a dlui Dragnea, azi reprezentanta noastră în camera Deputaților din partea maimuțelor din Turnu – Măgurele, Teleorman, tot cu spatele înconvoiat și astăzi.
Tânăra de 24 de ani a absolvit cursurile Facultății de Limbi Moderne Aplicate la Universitatea Bucuresti, s-a specializat în engleză-rusă, apoi a plecat cu o bursă de un semestru la Moscova, la Institutul Puskin. A mai absolvit un masterat de politici publice la SNSPA și acum urmează cursurile Institutului Diplomatic Roman. Fată cu carte Vrăbiuța noastră, nu ca amărâtele alea de secretare de pe vremuri. Și cu perspective de viitor, aproape că-mi vine să-i spun Mafalda. În timp ce tot tineretul vrea să se specializeze în limbile europene că-i la modă, Cătălina alege limba rusă. Vedeți perspectiva, intuiția, viziunea despre viitor a domnișoarei?
M-am tot întrebat ce anume a recomandat-o pe Cătălina să ajungă parlamentar? Din presa locală și centrală am spicuit:
- A fost secretara personală a lui Liviu Dragnea, secretar general al PSD şi considerat mare baron de Teleorman.
- Este fiică Cristianei Barbu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, numită de Victor Ponta, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
- A fost angajată pe post de consilier, cu o leafă bună (36.000 lei/an) pentru Alexandria, la o fermă de vaci de lapte: Agrotrust SRL Alexandria. Firma îi aparţine lui Mihai Slăvescu Putineanu, finul şi fostul director de cabinet al lui Liviu Dragnea, dar şi contributor generos la puşculiţa PSD. Soţia lui Putineanu, Mădălina Carmen, a fost şi ea consiliera lui Liviu Dragnea.
- A fost plătită în anul 2010 (pe când avea 21 de ani) atât de Ministerul Tineretului (5.000 de lei), cât şi de Camera Deputaţilor (5.830 de lei).
- În anii ’80, Liviu Zorilescu, bunicul tinerei candidate i-a fost şef, la Direcţia Agricolă Vâlcea, actualului baron PSD de Vâlcea, Ion Câlea, bun prieten cu Dragnea, cel care a recomandat-o pe Cătălina Luceafărului de Teleorman.
Iată deci că tinerica noastră Cătălina, aspirantă la rangul de Luceferiță a politicii românești a avut toate calitățile necesare să fie pe lista PSDului. Chiar merită și niște laude, Vrăbiuța și-a întrecut Elefantul la voturi (pardon, Bursucul, off, pardon… maestrul), a fost votată cu peste 70% de maimuțele din Turnu Măgurele pe care nu o să le pască un transfer ci patru ani de foamete și stat la coadă la ajutoare sociale și pomeni social-democrate. Asta dacă noi o să mai avem de unde umple coșnița bugetului.
Să-i urăm și noi, cei de dreapta, bun venit Vrăbiuței în meandrele politicii. Și să ne dorim ca aportul ei la legislația românescă să fie în varianta de desen animat, nelipsind dintre legile patriei acordarea de drepturi lui Tom și Jerry. Totul cu acordul ștengăresc – patriarhal al Elefantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu