Acasă

luni, 1 aprilie 2013

Pe surse, de la țeava de calorifer la telefonul fără fir by Lili Crăciun


Pe surse primim la redacție următoarea informație:
”Bombă în politica românească. Victor Ponta a fost demis. Poporul, nemulțumit de modul în care Ponta a ales să rezolve criza între Premier – Președinte, via DNA și Parchetul General, s-a pronunțat împotriva Primului Ministru. Manifestații de amploare în toată țara au însoțit această demisie.”
Imediat știrea a fost preluată pe toate canalele de televiziune naționale și internaționale fiind în deschidere la toate buletinele de știri. Criza guvernamentală din România a dus la prăbușirea piețele finaciare europene și a Bursei de la New York și Tokio care au înregistrat pierderi importante.
Din analiza primelor informații aflăm ce anume a stat în spatele acestei demisii neașteptate:
Vineri 29 martie 2013, în emisiunea ”La ordinea zilei” la Antena 3, Victor Ponta a fost chestionat de șefii lui direcți, moderatorii Dana Grecu și Radu Tudor. O analiză pe care din când în când angajatorul Boss Felix, prin interpușii săi de încredere, o face asupra angajatului său spre a vedea dacă îi mai menține sau nu contractul de muncă.
Problemele ridicate de cei doi în fața angajatului Ponta au fost dacă există o oarecare înțelegere între Premier și Președinte cu privire la numirile șefilor de la DNA și Parchetul General, înțelegere despre care bossul cel mare ar putea să nu fi fost informat. O înțelegere pe la spate și fără acordul acestuia, cum s-ar spune. Ponta a negat înțelegerea dar s-a scuzat că nu poate numi drept șef la DNA pe cine vrea el sau pe cine vrea șefa Dana sau șefu Radu și cu regrete în glas a admis că se va consulta cu CSM și Președintele în această problemă.
Întrebat dacă Codruța Kovesi poate fi una din variantele pentru numirea de șef la DNA, Ponta a spus că nu exclude nici o variantă. Cei doi șefi i-au pus întrebarea de mai multe ori dar Victor nu a înțeles că repetarea era o avertizare. Dana cu Tudor nu păreau să audă decât un singur răspuns: acela că este exclus ca Kovesi să devină șef la DNA. Așa încât la finalul analizei, lui Victor i s-a sugerat/ordonat că singurul răspuns care ar fi fost pe gustul Bossului este acela că nu va fi numită baschetbalista într-o funcție care îl interesează pe Boss.
Întrebat dacă își va da demisia din funcția de Prim Ministru dacă va fi numită Kovesi șef la DNA, Victor a ieșit din  umilința la care era supus, și-a adus aminte că mai are ceva din coloana vertebrală și a replicat că nu-și va da demisia decât dacă poporul român va găsi un Premier mai bun decât el și dacă Parlamentul va achiesa la propunerea poporului.
După analiza ale cărei rezultate erau dezastroase pentru Boss, Dana Grecu și Radu Tudor și-au acordat buciumele și au dat de veste poporului că Victor Ponta trebuie demis întrucât este un plagiator, un mincinos care nu a mărit nici pensiile și nici salariile și că Codruța Kovesi nu poate fi numită șef la DNA căci ar urma să joace baschet cu oamenii politici (penali de felul lor) după care i-ar arunca rând de rând în coșul justiției marcând puncte în favoarea democrației și a spațiului Schengen. Și că Boss este în pericol.
Doina de jale a Danei și a lui Tudor a fost preluată din munte în munte, din deal în deal și din vale în vale, focurile au fost aprinse semnalizând primejdie mare iar la Suceava, un baci care s-ar fi numit Flutur a scris pe blana oilor ” Kovesi de-ar fi aleasă/Ponta să se ducă-acasă” ca să se vadă până departe mesajul, dincolo de Prut. Cam supărate mioarele, ele încă mai țineau minte că nu de mult erau de partea lui Băsescu. Vreo două au behăit a nesupunere dar până la urmă s-au conformat baciului și și-au dat blana de oaie pe alianța cu PNL în contra lui Victor și a numirii lui Kovesi la DNA.
Poporul s-a strâns de urgență pe holurile Antenei 3 iar cine n-a încăput a dat like-uri după like-uri pe pagina mult iubită a Bossului, unde poți fi mare sau mic într-o secundă după cum îi este voia acestuia. După discuții furtunoase dacă merită mai mult Dana, Tudor, sau Răzvan să-l înlocuiască pe Victor, bătălia finală s-a dat între Mihai Gâdea și Mircea Badea. Cum Mihai Gâdea a refuzat să-și pună pene-n fund, Mircea Badea s-a autopropus premier și a fost ales în urale și apaluze prelungite urmând să meargă de urgență la Palatul Victoria, să-l ia de guler pe exilatul nemaiubit de Boss și să-l zvârle în stradă. Și să se instaleze Premier, totul într-o explozie de bucurie, aplauze și mulțumire a întregului popor.

Autor: Lili Crăciun (1 Aprilie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu