Acasă

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Răzgândaci și criticaci

            


  Vă povesteam la un moment dat că la noi în politică se poartă RĂZGÂNDACII, termen inventat de mine și pe care îl consider definitoriu pentru politica românească actuală.
    Și vă dădeam atunci câteva exemple de oameni politici care azi și-au dat cuvântul de onoare că dacă nu se întâmplă/sau se întâmplă nu știu ce chestie își dau demisia/sau fac cutare lucru.    Apoi s-au răzgândit sau cu nonșalanță au spus că nu a înțeles presa bine, că nu au spus chiar așa.
   Vă aduc la cunoștință că pe lângă RĂZGÂNDACI societatea noastră românească cuprinde și o grămadă de CRITICACI.
Da, inventez acum acest termen pentru cei care, cu motive întemeiate sau fără nu fac decât să critice viața politică din România ante și postdecembristă.
   Nu spun că ea nu merită criticată dar acești CRITICACI nu s-ar implica niciodată să schimbe această viață politică. Să-i schimbe pe RĂZGÂNDACI, să se bage ei, să participe la această nenorocire de sistem politic, să candideze. Stau pe margine, comozi în fotoliile lor, pe canapea sau la un pahar de bere/vin și proferează cuvinte aspre (de multe ori triviale) despre oamenii politici.
OK, le spun azi CRITICACILOR, aveți dreptate, sunt niște nemernici oamenii politici actuali, imorali, hoți, agramați, inculți, nepăsători față de viața voastră și completați dvs. lista defectelor acestora. Dacă vă dați seama de existența aceste defecte înseamnă că dvs. CRITICACILOR sunteți morali, cinstiți, gramaticali, culți, interesați de soarta semenilor.
Atunci ridicați-vă dracului din fotoliu, canapeaua comodă, de la paharul cu bere sau cu vin și candidați voi astfel încât să-i înlocuiți aceste lichele din fruntea țării. Dacă n-o faceți nu sunteți cu nimic mai buni decât ei!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu