Acasă

joi, 27 decembrie 2012

Manipulare

Am văzut în ultima vreme persoane care manipulează la fel de bine pe cât respiră. Își aranjează astfel un anumit confort în viață pe care altfel nu l-ar avea. 
Manipulează colegii de birou, manipulează prieteni dar ceea ce-i mai grav este că își manipulează partenerul. Mie o asemenea persoană mi se pare lipsită de sentimente. Nu-i pasă de celălalt, nu-i pasă decât de propria persoană. E un egoism centrat pe propria persoană.
Să nu credeți că manipulează grosolan, nu, există o anumită finețe astfel încât de cele mai multe ori persoanele manipulate nici măcar nu și-ar pune problema că lucrurile stau altfel decât li se susură la ureche picătură cu picătură. 
Iar dacă cineva din anturajul acelei persoane manipulate își dă seama de adevărata față a manipulantului, nu-i rămâne decât să tacă. Pentru că dacă ar încerca să explice manipulatului ce se întâmplă, cu siguranță va fi privit cu ochi răi de către acesta.  Iar manipulatorul va fi pus în gardă și va întoarce acea persoană împotriva celui care vrea să explice, fără ca cel din urmă să își dea seama că nu el a luat hotărârea respectivă.
Mai bine taci în viață și îți înghiți vorbele. Pentru că orice ai face, orice ai spune, dacă te adresezi acelei persoane căzută sub vraja unui manipulator, n-ai nici o șansă decât să fii tratat cu răceală de manipulat.  
Dacă cel manipulat face parte din oamenii care își sunt dragi, își este prieten, rudă, mai rămâne să suferi pentru ce i se întâmplă. Dar să suferi în tăcere, e singurul lucru pe care poți să-l faci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu