Acasă

duminică, 18 noiembrie 2012

Băncuța modernă în era informatizării



Eu cred că Zuckerberg are în gena lui strămoși români. Că a inventat facebookul pentru români.
A stat el și s-a gândit care-i poporul care nu s-a răsculat niciodată cu adevărat, de fiecare dată fiind nevoie de un șut extern ca să pornească o revoltă, răscoală, revoluție. Și deodată genialul s-a pocnit cu palma peste creștetul lui de deștept: România!
Oamenii din această țară sunt prea
comozi să iasă la o grevă, manifestație, revoltă, să discute o inițiativă legislativă, să facă voluntariat, în general le plac băncuțele din fața porții și comentariile despre ce se întamplă în lume, fără a participa cu vreo acțiune concretă. Chibiți de pe marginea întamplării dar niciodată în toiul ei.
Atunci i-a venit ideea genialului Zuckerberg să inventeze facebookul. De, eram în epoca informatizării așa că nu mai mergea cu bancuța din fața porții. Trebuia inventată o bancuță online de unde un popor ca al nostru să îsși continue bârfa istorică asupra întamplărilor din vecini și mai de departe, să-și plângă ofurile fără însă să-și deranjeze viața comodă prin vreo participare activă.
Când va fi bârfa destul de puternică și revoluțiile se vor putea face și de pe canapea doar prin apasarea literelor de pe tastatură, românii vor participa activ la viața politică și civică.
Până atunci, să ne așezăm comod, fiecare pe bancuța lui online și să bârfim ce se mai întamplă cu viața noastră, prin țară, vecini, lume și dincolo de ea. Și să strigăm slogane de pornire a revoltei sperând, fiecare de pe bancuța lui online că un altul va părăsi canapeaua și va fi suficient de fraier să acționeze și pentru ceilalți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu